ویزای استارتاپ کانادا
یکی از سؤالهای متقاضیان مهاجرت به کانادا این است که ویزای استارتاپ کانادا چیست و هزینه ویزای استارتاپ کانادا چقدر است؟ در این صفحه به تمام سؤالات شما درباره ویزای استارتاپ کانادا پاسخ داده شده است:
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
ویزای استارت آپ کانادا (SUV) یکی از گزینههای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری است. ویزای استارتاپ به شما امکان میدهد تا با راه اندازی کسب و کار در هر نقطه از کانادا (به جز استان کبک) به این کشور مهاجرت کنید و اقامت دائم کانادا را بگیرید.
برای گرفتن ویزای استارت آپ باید یک ایده نوآورانه داشته باشید و همچنین یکی از گروههای حمایتی مورد تأیید دولت کانادا از شما حمایت کند. تیم مجرب ما شامل بیزینس دولوپرها و گروههای تجاری مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا هستند که برای سرمایهگذاری یا حمایت از استارت آپها با استانداردهای اداره مهاجرت کار میکنند. افرادی که دارای مدرک دیپلم و به بالا بوده و توانایی گرفتن نمره آیلتس ۵ را دارند برای دریافت اقامت دائم کانادا از طریق روش استارت آپ ویزا با ما تماس بگیرند.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا برای یک بیزینس چیست؟
برای گرفتن ویزای استارتاپ کانادا (SUV)، بیزینس و ایده تجاری شما باید این سه شرط اولیه کلی را داشته باشد:
نوآورانه باشد.
برای کاناداییها شغل ایجاد کند
بتواند در سطح بین المللی رقابت کند.
برای اینکه یک استارتاپ در کانادا بتواند در سطح بین المللی رقابت کند، باید جزو مشاغلی باشد که پتانسیل رشد بالا (High Growth) دارند.
شرطهایی که گفته شد، شرطهای اصلی و اولیه درباره ایده تجاری شما هستند. اما برای گرفتن ویزای استارت آپ کانادا، علاوه بر شرایط بالا، باید این شرایط را هم داشته باشید:
۱: طرح کامل از جزییات ایده نوآورانه
۲: نامه ساپورت از سازمانهای حمایتی مورد تأیید دولت کانادا
۳: سطح زبان معادل آیلتس ۵
۴: افرادی که دارای مدرک دیپلم دبیرستان به بالا داشته باشند میتوانند اپلای کنند (نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست).
۵: عدم سوءپیشینه یا مشکل پزشکی (باید تست مدیکال بدهید)
۶: توان تأمین مالی خود و خانواده همراه به مدت ۶ ماه
مدارک لازم برای اقدام برای ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
از مهمترین شرطهای ویزای استارت آپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه یک طرح تجاری (بیزینس پلن) با پتانسیل رشد بالا
اخذ نامه حمایتی از یک (یا دو) سازمان حمایتی
اثبات تمکن مالی برای تأمین هزینههای زندگی خود و خانواده
مهارت زبان حداقل آیلتس ۵
سطح زبان برای ویزای استارتاپ کانادا چقدر باید باشد؟
بطور خلاصه میتوان گفت زبان شما باید در حد متوسط به بالا باشد. برای اینکه بتوانید از طریق ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنید، باید نشان بدهید که زبان شما طبق استاندارد زبان کانادا (CLB)، شما در سطح CLB 5 باشید که معادل نمره ۵ آیلتس است.
بجای زبان انگلیسی میتوانید زبان رسمی اول خود را فرانسوی اعلام کنید که در این صورت هم سطح زبان فرانسه شما باید طبق استاندارد زبان کانادا، معادل ۵ باشید. البته در زبان فرانسه بجای CLB از مخفف NCLC استفاده میکنند.
گرفتن ویزای استارتاپ کانادا چقدر طول میکشد؟
در پروسه گرفتن ویزای استارت آپ کانادا، از زمانی که تقاضای رسمی خود را ارائه بدهید تا وقتی که بتوانید به کانادا نقل مکان کنید، حدود ۳ تا ۶ ماه طول میکشد. البته این به معنی گرفتن اقامت دائم کانادا نیست. شما بعد از ورود به کانادا باید بیزینس خود را راه بیندازید و بعد از مدتی مدارکی را به اداره مهاجرت کانادا ارائه کنید تا نشان بدهید که استارت آپ شما بطور موفق راهاندازی شده است و در حال فعالیت است.
اداره مهاجرت کانادا میگوید که میانگین به نتیجه رسیدن تقاضاهای ویزای استارتاپ کانادا تا بحال ۳۷ ماه بوده است. یعنی افراد بطور. میانگین از زمان تقاضای رسمی تا گرفتن اقامت دائم کانادا، ۳۷ ماه منتظر بودهاند. البته این زمان میانگین است و بعضی از پروندهها ممکن است بخاطر نقص مدارک بیشتر طول بکشد و بعشی از پروندهها هم هم بهدلیل همراهی یک مشاور مهاجرتی زبده و مدارک مناسب، در زمان کمتری به نتیجه برسند. بطور خلاصه درباره زمان انتظار برای ویزای استارتاپ کانادا میتوان گفت:
امکان ورود به کانادا: ۶-۳ ماه
گرفتن اقامت دائم: ۳۷ ماه
ویزای استارتاپ کانادا چه فرقی با ثبت شرکت در کانادا دارد؟
در روش ثبت شرکت در کانادا، شما یا یک شرکت در کانادا ثبت میکنید و یا بیزینسی که از قبل وجود دارد را میخرید اما در ابتدا به شما ویزای کار میدهند (Work Permit) تا به کانادا بیایید و اگر بعد از مدتی فعالیت شما به سوددهی رسید، بتوانید از طریق اکسپرس اینتری برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
اگر فعالیت تجاری شما نوآورانه است و ایده خلاقانهای دارید، ویزای استارتاپ کانادا برای شما مناسبتر است چون بعد از گرفتن تأییدیههای لازم و طی کردن مراحل قانونی، به شما اقامت دائم کانادا را میدهند.
برنامه ویزای استارتاپ کانادا کی شروع شد؟
ویزای استارتاپ کانادا از سال ۲۰۱۵ به صورت پایلوت (آزمایشی) بود اما از ابتدای آوریل ۲۰۱۸ تبدیل به یک برنامه مهاجرتی دائمی شد.
طبق قوانین مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ، متقاضیان اصلی میتوانند قبل از اخذ اقامت دائم کانادا، با مجوز کار کانادا (ورک پرمیت) بروند و پس از راه انداختن کسب و کار خود، اقامت دائم کانادا را بگیرند. در مسیر مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ، اولین قدم این است که از یکی از سازمانهای حمایتی استارتاپ نامه پشتیبانی بگیرید یعنی یکی از ساطمانهای حمایتی مورد تأیید دولت کانادا ایده شما را برای سرمایهگذاری تأیید کند و اعلام کند که یا روی آن سرمایهگذری میکند و یا امنکانات خود را در اختیاز شما قرار میدهد تا ایده نوآورنه خود را اجرا کنید و به سوددهی برسید. ویزای استارت آپ کانادا یکی از انواع مهاجرت از طریق سرمایهگذاری است.
دولت کانادا و اداره مهاجرت کانادا معمولاً وقتی میخواهند یک برنامه جدید برای مهاجرت به کانادا معرفی کنند، ابتدا آن را به صورت پایلوت اجرا میکنند تا اجرای آن را در عمل مانیتور کنند و نقصها و مشکلات آن را حل کنند.
مراحل کلی گرفتن استارتاپ ویزا چیست؟
ابتدا باید برای ایده خلاقانه خودتان، از یکی از سازمان های مورد تأیید دولت کانادا تأییدیه بگیرید و آنها را راضی به سرمایهگذاری روی ایده بیزینسی خود بکنید. به این تأییدیه، نامه ساپورت هم میگویند.
پس از آن، باید اداره مهاجرت کانادا را متقاعد کنید که قصد راهاندازی یک استارتاپ نوآورانه را دارید.
در انتها، اداره مهاجرت کانادا به شما و خانواده شما اقامت دائم کانادا را میدهد.
جزییات بیشتر مراحل گرفتن ویزای استارتاپ را در زیر میبینید:
مرحله ۱: ایده نوآورانه
ایده بیزینسی خود را آماده کنید. اما هر ایدهای قابل قبول نخواهد بود. ایده بیزینسی شما باید نوآورانه و همچنین برپایه تکنولوژی باشد.
همچنین، ایده شما باید قابل مطرح شدن در سطح جهانی باشد.
مرحله ۲: حمایت برای سرمایهگذاری
بیزینس پلن خود را به سازمانهای حمایتی ارائه بدهید و حمایت حداقل یکی از آنها را برای سرمایهگذاری کسب کنید.
اگر این مرحله را با موفقیت بگذرانید، سازمان مربوطه، علاوه بر اینکه به شما نامه ساپورت میدهد، برای اداره مهاجرت کانادا هم جداگانه یک تعهدنامه میفرستد.
مرحله ۳: اقدام برای اقامت دائم
در این مرحله مدارک لازم را به اداره مهاجرت کانادا ارائه میدهید و منتظر جواب میشوید. انتظار برای جواب اداره مهاجرت کانادا برای ویزای استارتاپ معمولاً حدود ۶ ماه است اما همهچیز بستگی به تعداد متقاضی و شرایط دنیا و کانادا دارد. پس در این مرحله میتواند با وکیل مهاجرتی خود در تماس باشید.
مرحله ۴: چک کردن پروژه شما
گاهی اگر پروژه و ایده شما خیلی تخصصی باشد، ممکن است اداره مهاجرت برای بررسی پروژه شما از نهادهای دیگر هم کمک بگیرد. به این مرحله Peer Review میگویند یعنی یک عده متخصص در حوزه کاری شما که مورد تأیید دلت کانادا هستند، طرح شما را بررسی میکنند و نظرشان را به دولت کانادا میگویند.
مرحله ۵: گرفتن اقامت دائم کانادا
اگر مراحل بالا را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید منتظر باشید تا ویزای اقامت دائم شما صادر شود!
هزینه ویزای استارتاپ کانادا چقدر است؟
طبق اعلام اداره مهاجرت کانادا، هزینه بیشتر پروسههای مهاجرت به کانادا از جمله ویزای استارت آپ هم از اول ماه مه ۲۰۲۴ (معادل ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تغییر کرده است.
طبق هزینههای جدید، هزینه پروسه ۱۸۱۰ دلار و حق اقامت دائم ۵۷۵ دلار است که مجموع آن ۲۳۸۵ دلار کانادا میشود. جدول هزینه پروسه و اقامت دائم را در جدول زیر میبینید:
در روش استارتاپ ویزا، خودتان سرمایهگذاری نمیکنید بلکه باید حمایت یکی از سازمانهای حمایتی تعیین شده را جلب کنید تا آنها روی طرح تجاری شما سرمایهگذاری کنند. حداقل سرمایهای که باید جذب کنید ۷۵،۰۰۰ دلار کانادا از طرف یکی از سازمانهای حمایتی موسوم به فرشته (Angel Investor) است، و یا اینکه یکی از سازمانهای حمایتی موسوم به ریسکپذیر (Vanture Capital) حداقل ۲۰۰،۰۰۰ دلار کانادا. راه سوم این است که یکی از سازمانهای حمایتی موسوم به انکوباتور (Incubator) امکانات خود را در اختیاز پروژه شما قرار دهد.
تمکن مالی لازم برای ویزای استارتاپ کانادا چقدر است؟
همانطور که گفته شد، برای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ ویزا، لازم نیست خودتان برای راه انداختن بیزینس سرمایهگذاری کنید. اما باید نشان دهید که بعد از آمدن به کانادا و تا وقتی که بیزینس شما به سوددهی برسد، سرمایه لازم برای مخارج زندگی خود و خانوادهتان را دارید. یعنی علاوه برای هزینههای پروسه درخواست ویزا، باید مدارکی ارائه بدهید که نشان میدتهد به اندازه تأمین مخارج اولیه زندگی خود و اعضای خانواده همراهتان پول دارید.
البته مدارکی که برای نشان دادن تمکن مالی نشان میدهید حتماً نباید بصورت پول و یا نامه بانکی باشد. منابع مالی شما میتواند شامل جک، حواله، سهام، اوراق قرضه و یا هر مدرکی باشد که توسط دولت کانادا مورد تأیید قرار بگیرد. اکر مقداری از سرمایه شما بصورت پول نقد است، به این نکته خیلی مهم توجه کنید که موقع ورود به کانادا میتوانید حداکثر ۱۰ هزار دلار کانادا بصورت نقد همراه خود داشته باشید و اگر پول نقد همراه شما بیشتر از ده هزار دلار باشد، ممکن ایت دچار دردسر قانونی شوید.
دولت کانادا میزان پول لازم برای مخارج اولیه زندگی را بر اساس شاخص معروف به لایکو (LICO) محاسبه میکند. لایکو چیزی شبیه خط فقط است یعنی حداقل مخارج هر خانواده را طبق شاخص لایکو حساب میکنند. میزان حداقل تمکن مالی برای هر خانواده را در ویزای استارتاپ در جدول زیر میبینید.
جدول تمکن مالی برای ویزای استارت آپ کانادا:
مزایای مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
مهمترین و اصلیترین مزایای ویزای استارت آپ کانادا موارد زیر هستند:
-
اقامت دائم به کارآفرینان موفق و خانواده آنها داده میشود.
-
طول زمان اخذ اقامت دائم نهایتا ۲ سال است که نسبت به برخی برنامههای مهاجرت به کانادا زمان کوتاهتر است.
-
ویزای استارتاپ کانادا یک برنامه فدرال است، یعنی میتوانید به هر استانی که میخواهید بروید و زندگی کنید.
-
در ویزای استارتاپ سقف سنی برای متقاضی وجود ندارد.
-
اگر پس از اخذ اقامت دائم کانادا به اهداف مالی مطابق با طرح تجاری خود نرسید، همچنان اقامت دائم خود را حفظ خواهید کرد.
-
نیازی ندارید خودتان سرمایهگذاری کنید و سازمانهای حمایتی استارتاپ در کانادا از طرحها حمایت مالی میکنند و حتی به متقاضیان آموزشهای لازم را میدهند.
-
میتوانید با اعضای گروه خود (حداکثر ۵ نفر) به این کشور مهاجرت کنید.
میزان قبولی در ویزای استارتاپ چقدر است؟
حتماً میخواهید بدانید آیا گرفتن ویزای استارتاپ آسان است؟ اگر بخواهید جواب این سؤال را از لحاظ حمایت کانادا از طرحهای استارتاپی بدانید، میتوان گفت کانادا یکی از محبوبترین کشورها برای استارتاپ و مرکز استارتاپهای موفق جهان است. پس از این لحاظ میتوان گفت شما حمایت دولت کانادا و قوانین این کشور را برای راه انداختن استارتاپ و گرفتن اقامت دائم کانادا دارید.
طبق اعلام اداره مهاجرت کانادا، بیشتر ۷۵٪ از پروندههای ویزای استارتاپ قبول میشوند که این خودش آمار بسیار خوبی است. البته این آمار مربوط به تمام پروندههایی است که تشکلی پرونده میدهند و پروسه استارتاپ ویزا را شروع میکنند. اما اگر موفق شوید از یکی از سازمانهای حمایتی تعیین شده برای ایده و طرح تجاریتان نامه ساپورت بگیرید، شانس شما بسیار بیشتر خواهد شد.
بودجه حمایت از استارتاپها در کانادا در سال ۲۰۲۱ به حدود ۱۲ میلیارد دلار رسید که نسبت به ارقام سال ۲۰۲۰ افزایش زیادی داشت. این موضوع باعث رشد روز افزون استارتاپ های موفق کانادا شده است.
اما اگر با واقع بینی به مسیر پیش رو برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا نگاه کنید، میبینید که مسیر آسانی نیست.
طبق اعلام اداره مهاجرت در درجه اول طرح شما باید واقعاً نوآورانه باشد. خیلی از متقاضیان تصور میکنند هر طرح و ایدهای داشته باشند فوراً مورد توجه سازمانهای حمایتی قرار میگیرد. اما اینطور نیست.
ارائه بیزینس پلن (طرح تجاری) جذاب و استاندارد، و اخذ نامه ساپورت از یک سازمان حمایتی معتبر یک چالش بزرگ محسوب میشود. وقتی که برای اخذ اقامت دائم درخواست میدهید، اداره مهاجرت هم با دقت میزان رشد بیزینس شما را بررسی کرده و اگر رضایت کافی نداشته باشد، پرونده را ریجکت میکند. گاهی اداره مهاجرت برای بررسی فنیتر پرونده شما، از متخصصان مورد اعتماد خود آن حوزه مشاوره میگیرد که به آن Peer Review یا «بررسی همکاران» میگویند.
نکته مهم دیگر درباره درخواست ویزای استارتاپ کانادا این است که اداره مهاجرت در هر سال فقط ۲،۷۵۰ ویزای استارتاپ صادر میکند. یعنی صدور ویزای استارتاپ ظرفیت محدود سالانه دارد و اگر ظظرفیت پر شود باید تا سال بعد صبر کنید. معمولاً ظرفیت صدور ویزای استارتاپ کانادا در ماهها اول سال میلادی پر می شود. یعنی میتوان گفت درخواست برای ویزای استارتاپ کانادا خیلی بیشتر از ظرفیت آن است.
نامه ساپورت در ویزای استارتاپ یعنی چه؟
در واقع باید سرمایه لازم برای راهاندازی استارتاپ خود را از یک سازمان حمایتی جذب کنید.
سازمانهای حمایتی سه دستهاند که برای سرمایهگذاریهای مختلف باید سراغ سازمان مناسب وضعیت خودتان بروید:
شرکتهای سرمایهگذار ریسکپذیر (Venture Capital Funds) برای تأمین سرمایه حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا
شرکتهای سرمایهگذار موسوم به فرشته (Angel Investor Groups) برای تأمین سرمایه حداقل ۷۵ هزار دلار
شرکتهای سرمایهگذاری انکوباتور (Business Incubators) در واقع سرمایهای به شما نمیدهند اما اگر طرح شما برای آنها جالب باشد، امکانات خودشان را در اختیار شما قرار میدهند.
نکته: آیا میتوان روی نامه ساپورت سازمانهای حمایتی حساب کرد؟
دولت کانادا کار بررسی ایدههای استارتاپی و پشتیبانی از آنها را به سازمانهای مشخصی که مورد تأیید دولت کانادا است واکذار کرده است. به این سازمانها Designated Organization یا همان سازمانهای تعیینشده میگویند. در واقع، اگر سازمانی designated باشد یعنی از طرف دولت کانادا تعیین و تأیید شده و قابل اعتماد است. دولت کانادا هم در انتخاب این سازمانها هیلی دقت میکند. اگر سازمانی متعهد به بررسی ایده کسبوکار شما شده باشد، یعنی که پتانسیل طرح پیشنهادی را ارزیابی کرده است.
در موارد استثتائی اگر یک سازمان حمایتی به شما نامه ساپورت بدهد اما بعداً در عمل از شما حمایت نکند، البته تبعات جدی برای آن سازمان خواهد داشت اما بهرحال شما باید یک سازمان دیگر را برای حمایت و سرمایهگذاری پیدا کنید.
گواهی تعهد چیست؟
اگر هر کدام از سازمانهای حمایتی طرح نوآورانه شما را تأیید کنند و تصمیم بگیرند که از ایده شما حمایت کنند، آن سازمان باید یک نامه به اداره مهاجرت کانادا بفرستد و اعلام کند که از طرح شما حمایت میکند. به آن نامه که سازمان حمایتی به اداره مهاجرت کانادا ارسال می کند، گواهینامه تعهد (Commitment Certificate) میگویند.
گواهینامه تعهد جزو مدارک مربوط به متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا نیست. این نامه توسط سازمان حمایتی استارتاپ به اداره مهاجرت کانادا ارسال میشود و در آن اطلاعات مربوط به طرح پیشنهادی، اعضای گروه و جزئیات توافق حاصل شده بین سازمان و متقاضیان نوشته میشود.
البته سازمان حمایتی که از طرح شما حمایت میکند، همزمان به شما هم یک نامه ساپورت (نامه حمایت) میدهد که باید آن را همراه سایر مدارکتان به اداره مهاجرت کانادا ارائه بدهید.
سازمانهای حمایتی برای سرمایهگذاری روی ایده استارتاپی
سرمایه گذاران ریسکپذیر یا ونچر بیشتر در حوزه فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و فناوری ارتباطات سرمایهگذاری میکنند. رشد مطلوب بیزینسهای مورد نظر این سازمان ها در بلند مدت (معمولا بیشتر از ۴ تا ۵ سال) است. به همین دلیل است که به آنها ریسکپذیر میگویند. اما در عوض، بازدهی این بیزینسها خیلی خوب است و این بعث میشود سازمانهای ونچر کپیتال ریسک از دست دادن سرمایه بپذیرند. البته این سازمانها در ازای ریسکی که میکنند، این قدرت را دارند که بر تصمیمات عمده شرکت نظارت داشته باشند.
انجل اینوستورها افراد ثروتمندی هستند که سرمایه مورد نیاز کارآفرینان برای ایجاد بیزینس را تأمین میکنند. آنها معمولاً افراد یا شرکتهایی هستند که علاوه بر سرمایه، دانش فنی و مدیریتی خود را نیز در اختیار کارآفرینان قرار میدهند. ولی به ازای سرمایهگذاری انجام شده، مالکیت بخشی از سهام بیزینس و حق نظارت بر شیوههای مدیریت را میگیرند. انجل اینستورها معمولاً در بیزینسهایی سرمایهگذاری میکنند که دارای پتانسیل رشد بالا هستند و معمولاً انتظار دارند در کوتاه مدت بازگشت سرمایه داشته باشند. حداقل میزان سرمایهای که انجل اینوستورها در بیزینس تزریق میکنند، ۷۵ هزار دلار است ولی ممکن است بسته به پتانسیل کسب و کار، تا ۱۰۰ هزار دلار نیز سرمایهگذاری کنند. درصد سهام این سرمایهگذاران در بیزینس معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است.
شما میتوانید از ۲ سازمان حمایتی، نامه پشتیبانی بگیرید. در این صورت، یکی از سازمانها نقش اصلی را دارد و مجموع سرمایهگذاری بر اساس نوع سازمان مشخص میشود. مثلاً اگر دو سازمان ادر دسته فرشته از طرح شما حمایت کنند، باید مجموعاً حداقل ۷۵،۰۰۰ دلار کانادا سرمایهگذاری کنند. اگر دو سازمان ونچر حامی طرح استارتاپی شما باشند، مجموع سرمایهگذاری آنها باید حداقل ۲۰۰ هزار دلار باشد و اگر یک سازمان ونچر و یک سازمان فرشته از طرح شما حمایت کنند، باز هم در مجموع باید حداقل ۲۰۰ هزار دلار کانادا سرمایهگذاری کنند.
انکوباتورها سازمانهای غیرانتفاعی هستند که مستقیماً به بیزینس مورد تأیید خود سرمایه تزریق نمیکنند بلکه خدمات مفیدی به آنها ارائه می دهند و یا امکاناتی در اختیارشان قرار میدهند. مثلاً برای آنها فضای اداری، منتورشیپ، آموزش مدیریت و نحوه راهاندازی شرکت فراهم میکنند. مثلاً ممکن است یک سازمان استفاده از آزمایشگاههای خود را به در اختیار قرار بدهد تا بیزینس جدید بتواند قبل از شروع تولید، محصولات خود را ارزانتر توسعه بدهد و آزمایش کند.
جدول مقایسه سازمانهای حمایتی در ویزای استارتاپ کانادا از لحاظ میزان سرمایهگذاری و نوع حمایت:
آیا میتوانم به همراه دوستانم برای استارتاپ ویزای کانادا اقدام کنم؟
اگر تمام افراد مورد نظر شرایط لازم را داشته باشند یعنی سابقه مدیریت در آن بیزینس را داشته باشند، حداکثر تا ۵ نفر میتوانند بهعنوان صاحبان آن بیزینس برای ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنند.
اگر همراه تیم خود برای گرفتن ویزای استارتاپ اقدام میکنید، نکات زیر را در نظر بگیرید:
-
پرونده تکتک افراد گروه، روی نتیجه ویزای کل گروه تاثیر میگذارد. پس باید دقت کنید که با افرادی همتیمی شوید که نسبت به شرایط آنها آگاهی دارید. مثلاً اگر پرونده یکی از اعضای کلیدی به علت یک بیماری خاص رد شود، پرونده سایر افراد نیز ریجکت خواهد شد.
-
همه افراد باید در انجام بیزینس نقش داشته باشند. اگر غیر از این باشد، اداره مهاجرت به راحتی آن را تشخیص میدهد و پرونده را ریجکت میکند. یکی از مهمترین دلایل ریجکتی ویزای کانادا نقص پرونده است.
-
تحت تأثیر تبلیغات تبلیغات زرد و افراد غیرمتخصص یا کمتجربه قرار نگیرید. اخذ ویزای استارتاپ کانادا کمی پیچیده است و مثل آب خوردن نیست.
-
برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا بهتر است از یک مشاور و وکیل مهاجرتی کمک بگیرید تا تمام پیچیدگیهای مسیر ویزای استارتاپ را بداند و آنها را برای شما توضیح بدهد.
در ویزای استارتاپ کانادا، منظور از اعضای کلیدی و غیرکلیدی چیست؟
اعضای کلیدی (Essential Applicants) کسانی هستند که بدون حضور آنها در پروژه، امکان انجام آن وجود ندارد. مثلاً اگر ایده استارتاپی شما تولید یک داروی جدید برای یک بیماری بخصوص است، وجود پزشک داروساز برای آن پروژه الزامی است و پزشک داروساز تیم شما عضو کلیدی به حساب میآید. به عبارت دیگر، عضو کلیدی، عضو جدانشدنی پروژه به حساب میآید.
در قوانین استارتاپ کانادا، تعداد خاصی برای اعضای کلیدی در نظر گرفته نشده است. مثلا از بین ۵ نفری که قرار است در برنامه شرکت کنند، هر ۵ نفر میتوانند با عنوان اعضای کلیدی معرفی شوند یا فقط ۱ یا ۲ نفر از آنها عضو کلیدی باشند.
اما این را هم در نظر بگیرید که اگر پرونده هر کدام از اعضای کلیدی تیم استارتاپ شما مشکلی داشته باشد، ممکن است کل تیم ریجکت شوند.
اعضای غیرکلیدی (Nonessential Applicants) تیم استارتاپ شما افرادی هستند که بدون وجود آنها پروژه قابل اجرا است. مثلاً اگر استارتاپ شما قرار است یک دارو تولید کند، مدیر بازاریابی برای داروی جدید یک فرد غیرکلیدی به حساب میآید.
در مورد عضو غیرکلیدی تیم استارتاپ این نکته را در نظر بگیرید که اگر پرونده یکی از افراد غیرکلیدی مشکل داشته باشد و تقاضای ویزای او ریجکت شود، درخواست سایر اعضای غیرکلیدی هم ریجکت میشود اما تأثیری روی تقاضای ویزای افراد کلیدی ندارد.